Branżowa Szkoła I Stopnia Specjalna nr 5

Potrawy w wykonaniu uczniów klasy IIIA BS podczas zajęć praktycznych: roladki drobiowe nadziewane szpinakiem z sosem serowym, sałatka warzywna  z wędzonym kurczakiem oraz tarte ziemniaki w jajku. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj

Ciasto drożdżowe z powidłami i kruszonką, kotlety z ryżu i jajek, kanapki dekoracyjne wykonane podczas zajęć praktycznych przez uczniów kl. IIIA gr.1 BS I stopnia. Wyroby wykonane pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj 

Roladki drobiowe nadziewane farszem z grzybów i sera żółtego. Potrawa wykonana podczas zajęć praktycznych  przez uczniów klasy I A gr. 1 BS, pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj

Zajęcia praktyczne klasa IIIA BS: tort brzoskwiniowy, ryba po grecku, pierogi ruskie. Potrawy wykonane przez uczniów pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj

Potrawy wykonane przez klasę IA gr.1 BS pod kierunkiem nauczyciela – J. Bugaj. Sałatka z czerwonych buraków, de volaille z masłem, ziemniaki oraz wypieki wielkanocne – baranki i  chałki 

Gołąbki tradycyjne, papatacze z rodzynkami i cynamonem roladka z szynki. Potrawy wykonane przez kl. IIIA BS gr. I  podczas zajęć praktycznych pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj 

Zajęcia praktyczne  klasa IA gr.1 BS I stopnia.  Zupa krem z dyni. Zawijane kiełbaski w cieście – wykonane przez uczniów pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj  

Sałatka warzywna i rogaliki półfrancuskie wykonane podczas zajęć praktycznych przez uczniów klasy IIIA gr. I BS I stopnia pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj

Kiełbaski zawijane w cieście, kotlet schabowy, kluski i marchewka z groszkiem – potrawy kulinarne  wykonane podczas zajęć praktycznych  pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj  przez  uczniów klasy III A grupa 1 BS I stopnia   

Zajęcia  praktyczne – rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną  kl. II A BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski

Zajęcia  praktyczne – ptysie kl. III B BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski

Zajęcia  praktyczne faworki kl. II A BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski

Zajęcia  praktyczne Pączki z nadzieniem różanym kl. II A BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski

Zajęcia  praktyczne „chałka krakowska” kl. III B BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski

Leczo

Słodka przekąska – gofry

Sałatka z tuńczyka – kanapeczki 😋

Spaghetti

Kolejne pracowite tygodnie za nami, ale oprócz kucharzenia również robiliśmy zakupy i porządkowaliśmy miejsce pracy 👍😀

Kartacze – litewskie cepliny z mięsem, zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym oraz babeczki z budyniem w wykonaniu uczniów klasy III A BS I stopnia. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj

Z okazji Światowego Dnia Makaronu i Dyni, uczniowie klasy III A SB przygotowali sałatkę: makaron z dynią oraz upiekli pyszną strucle z nadzieniem dyni. Nauczyciel : Jadwiga Bugaj

Zajęcia praktyczne klasa III A BS,  grupa druga podczas sporządzania potraw: Placek po cygańsku, muffiny dyniowe oraz wypiek chleba żytnio-razowego ze słonecznikiem w wykonaniu Patryka M i P. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj 

Kl. III B BS na zajęciach praktycznych pod opieką nauczyciela praktyki zawodowej Arkadiusza Kluski wykonała dla naszych uczniów stołujących się w naszej jadalni bułeczki maślane z rodzynkami. Podobno były przepyszne 😀

Kl. III B BS Zajęcia praktyczne. Krewetki w cieście kokosowym.

Zajęcia praktyczne uczniów klasy III A BS. Potrawy z maki i warzyw: racuchy z kapustą, sporządzanie i  wypiek chleba – pszenno – żytniego ze słonecznikiem.

Zajęcia praktyczne kl III B BS

Pierogi z mięsem i zupa krem z pieczarek 

————————————————————————————————————————————————————————————

W ramach współpracy z różnymi instytucjami Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 6 wykonuje cateringi….

Warsztaty z finalistą hello kitchen Agnieszką Jasińską

Targi Edukacyjne 2019