Branżowa Szkoła I Stopnia Specjalna nr 5

Leczo

Słodka przekąska – gofry

Sałatka z tuńczyka – kanapeczki 😋

Spaghetti

Kolejne pracowite tygodnie za nami, ale oprócz kucharzenia również robiliśmy zakupy i porządkowaliśmy miejsce pracy 👍😀

Kartacze – litewskie cepliny z mięsem, zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym oraz babeczki z budyniem w wykonaniu uczniów klasy III A BS I stopnia. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj

Z okazji Światowego Dnia Makaronu i Dyni, uczniowie klasy III A SB przygotowali sałatkę: makaron z dynią oraz upiekli pyszną strucle z nadzieniem dyni. Nauczyciel : Jadwiga Bugaj

Zajęcia praktyczne klasa III A BS,  grupa druga podczas sporządzania potraw: Placek po cygańsku, muffiny dyniowe oraz wypiek chleba żytnio-razowego ze słonecznikiem w wykonaniu Patryka M i P. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj 

Kl. III B BS na zajęciach praktycznych pod opieką nauczyciela praktyki zawodowej Arkadiusza Kluski wykonała dla naszych uczniów stołujących się w naszej jadalni bułeczki maślane z rodzynkami. Podobno były przepyszne 😀

Kl. III B BS Zajęcia praktyczne. Krewetki w cieście kokosowym.

Zajęcia praktyczne uczniów klasy III A BS. Potrawy z maki i warzyw: racuchy z kapustą, sporządzanie i  wypiek chleba – pszenno – żytniego ze słonecznikiem.

Zajęcia praktyczne kl III B BS

Pierogi z mięsem i zupa krem z pieczarek 

————————————————————————————————————————————————————————————

W ramach współpracy z różnymi instytucjami Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 6 wykonuje cateringi….

Warsztaty z finalistą hello kitchen Agnieszką Jasińską

Targi Edukacyjne 2019

Nasze motto: "DOBRY START WARUNKIEM SUKCESU"