Potrawy w wykonaniu uczniów klasy IIIA BS podczas zajęć praktycznych: roladki drobiowe nadziewane szpinakiem z sosem serowym, sałatka warzywna z wędzonym kurczakiem oraz tarte ziemniaki w jajku. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj







Ciasto drożdżowe z powidłami i kruszonką, kotlety z ryżu i jajek, kanapki dekoracyjne wykonane podczas zajęć praktycznych przez uczniów kl. IIIA gr.1 BS I stopnia. Wyroby wykonane pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj






Roladki drobiowe nadziewane farszem z grzybów i sera żółtego. Potrawa wykonana podczas zajęć praktycznych przez uczniów klasy I A gr. 1 BS, pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj





Zajęcia praktyczne klasa IIIA BS: tort brzoskwiniowy, ryba po grecku, pierogi ruskie. Potrawy wykonane przez uczniów pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj




Potrawy wykonane przez klasę IA gr.1 BS pod kierunkiem nauczyciela – J. Bugaj. Sałatka z czerwonych buraków, de volaille z masłem, ziemniaki oraz wypieki wielkanocne – baranki i chałki




Gołąbki tradycyjne, papatacze z rodzynkami i cynamonem roladka z szynki. Potrawy wykonane przez kl. IIIA BS gr. I podczas zajęć praktycznych pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj





Zajęcia praktyczne klasa IA gr.1 BS I stopnia. Zupa krem z dyni. Zawijane kiełbaski w cieście – wykonane przez uczniów pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj





Sałatka warzywna i rogaliki półfrancuskie wykonane podczas zajęć praktycznych przez uczniów klasy IIIA gr. I BS I stopnia pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj



Kiełbaski zawijane w cieście, kotlet schabowy, kluski i marchewka z groszkiem – potrawy kulinarne wykonane podczas zajęć praktycznych pod kierunkiem nauczyciela – Jadwigi Bugaj przez uczniów klasy III A grupa 1 BS I stopnia





Zajęcia praktyczne – rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną kl. II A BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski




Zajęcia praktyczne – ptysie kl. III B BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski


Zajęcia praktyczne faworki kl. II A BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski




Zajęcia praktyczne Pączki z nadzieniem różanym kl. II A BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski




Zajęcia praktyczne „chałka krakowska” kl. III B BS. pod kierunkiem Arkadiusza Kluski




Leczo






Słodka przekąska – gofry






Sałatka z tuńczyka – kanapeczki 😋









Spaghetti








Kolejne pracowite tygodnie za nami, ale oprócz kucharzenia również robiliśmy zakupy i porządkowaliśmy miejsce pracy 👍😀





Kartacze – litewskie cepliny z mięsem, zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym oraz babeczki z budyniem w wykonaniu uczniów klasy III A BS I stopnia. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj





Z okazji Światowego Dnia Makaronu i Dyni, uczniowie klasy III A SB przygotowali sałatkę: makaron z dynią oraz upiekli pyszną strucle z nadzieniem dyni. Nauczyciel : Jadwiga Bugaj




Zajęcia praktyczne klasa III A BS, grupa druga podczas sporządzania potraw: Placek po cygańsku, muffiny dyniowe oraz wypiek chleba żytnio-razowego ze słonecznikiem w wykonaniu Patryka M i P. Nauczyciel: Jadwiga Bugaj




Kl. III B BS na zajęciach praktycznych pod opieką nauczyciela praktyki zawodowej Arkadiusza Kluski wykonała dla naszych uczniów stołujących się w naszej jadalni bułeczki maślane z rodzynkami. Podobno były przepyszne 😀




Kl. III B BS Zajęcia praktyczne. Krewetki w cieście kokosowym.






Zajęcia praktyczne uczniów klasy III A BS. Potrawy z maki i warzyw: racuchy z kapustą, sporządzanie i wypiek chleba – pszenno – żytniego ze słonecznikiem.



Zajęcia praktyczne kl III B BS
Pierogi z mięsem i zupa krem z pieczarek








————————————————————————————————————————————————————————————

























W ramach współpracy z różnymi instytucjami Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 6 wykonuje cateringi….








































































Warsztaty z finalistą hello kitchen Agnieszką Jasińską









Targi Edukacyjne 2019



